5 skader solen gør på dit hår

Solskadet hår 

Solen skinner, og du sidder måske allerede med snuden i vejret drejet direkte i solens retning, så snart den gør antræk til at titte frem på himlen. Er du en af de mange danskere, der elsker at solbade, så læs med her, hvor vi kaster lidt (sol)lys over de hyppigste skader som solen kan gøre på dit hår.

Fra maj til august står solen højt nok på himlen over Danmark til, at dens stråler kan optages igennem din hud og omdannes til D-vitamin- et vitamin som er godt for dit hår, og som kan have en indirekte virkning på din hårvækst.

15-20 minutter ude i solen dagligt i perioden fra maj til august er alt, hvad en typisk, lys skandinaver har brug for, for at opnå de positive virkninger fra solen.

Alt det lyder jo meget godt – og er du tilmed én af dem, hvor solen giver dig et smukt spil i håret, det lyder jo bare ekstra godt. Men hvis solen får lov til at stege ned på dit hår hen over hele sommeren, kan det nedbryde keratinet i dit hår, og det er her, skaderne på dit hår begynder at vise sig.

5 tegn på solskadet hår

Har du et typisk skandinavisk, fint hår, kan dit hår være mere modtagelig over for solens skadelige UV-stråler, end hvis du er udstyret med et mørkere og kraftigere hår fra naturens side. De mørke pigmenter i håret virker nemlig som en slags skjold mod solens stråler – for en tid.

Hvis du efter endt sommer kan vinge én eller flere af nedenstående punkter af, er du højst sandsynlig indehaver af solskadet hår.

1) Spaltede spidser

Solen ”slider” på dine spidser og gør dem spaltede. Spaltede spidser knækker nemmere, og så ryger noget af længden altså!

2) Tørt hår

Én af de mange skader solen kan gøre ved dit hår er, at den udtørrer dit hår hen over sommeren.

3) Udtyndet hår

Solen udtynder dit hår, og har du i forvejen ikke så meget manke, bør du derfor være ekstra varsom med eksponering over for solens stråler i sommerperioden.

4) Kruset hår

Solen kan gøre dit hår kruset, fordi det slider på det yderste lag af dine hårstrå – skællaget. I et mikroskop ville dine krusede hår ligne flotte, struttende juletræer, hvilket højst sandsynligt ikke står højt på din ønskeseddel til jul.

5) Falmet hårfarve

Solen falmer din hårfarve. Men heldigvis findes der farvebevarende produkter der gør, at tiden i frisørstolen med farve i håret ikke er spild af tid og penge.

Sådan beskytter du dit hår mod solens skader

Heldigvis kan du selv gøre noget for, at dit hår ikke bliver tørt, spaltet, udtyndet, kruset eller falmet af solen. For ligesom med din hud kan du også beskytte dit hår mod de skadelige UV-stråler og holde dine lokker glansfulde, smidige og sunde hen over sommeren.

1) Beskyt håret med en hat

Brug en sommerhat som skygge til dit hår, hvis du gerne vil opholde dig uden for i solens stråler. Der findes så mange skønne sommerhatte i forskellige prisklasser og looks – alt lige fra feminin til rå.

2) Brug solbeskyttende hårprodukter

Gå efter hårprodukter med solbeskyttende egenskaber, når sommersolen steger. Og brug evt., en ekstra godt med hårkur.

 

Her er nogle af de produkter som indeholder UVA & UVB filter - klik på produktet for at læse mere:

Empty content. Please select category to preview