Er du bevidst om solens stråler?

Foråret er her, og sommeren nærmer sig stille og roligt.

Vidste du at solens UVA stråler er konstante og udgør 95% af solens stråler - Fra solopgang til solnedgang? 

UVA stråler trænger igennem skyer, vinduer, og epidermis (som er vores øverste hudlag). De kan ikke mærkes, men trænger dybt ned i huden. 🚨

Ved daglig brug af SPF (solfilter) forebygger du:

  1. Aldringstegn og rynker
  2. Rødme, kløe og eksem 
  3. Pigmentforandringer
  4. Hudkræft

.... og ja, selvom du anvender høj SPF skal du nok blive brun 😉

Kemiske solfiltre

Kemiske solfiltre indeholder stoffer, der trænger ind i det øverste hudlag. Når UV-strålerne rammer huden, absorberer filteret UV-strålingen, så den ikke når ned i de nedre hudlag og forårsager skade. De kemiske solfiltre kan ikke ses på huden og virker derfor som en usynlig beskyttelse.

Nogle af de kemiske UV-filtre, der anvendes i solcremer i dag, er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Derfor stiller Svanemærket skrappe krav til de solfiltre, der må anvendes i svanemærkede produkter. Ingen filtre, der er på EU’s liste over stoffer, der er mistænkte for at være hormonforstyrrende eller klassificeret som allergifremkaldende, må anvendes i svanemærkede produkter.

// Kilde: Miljømærkning Danmark

 

Fysiske solfiltre

Fysiske filtre lægger sig som en tynd hinde oven på huden og beskytter ved at reflektere solens stråler. De fysiske filtre er dog ikke gennemsigtige – det betyder, at de danner et hvidt lag på huden, som du umiddelbart kan se, når du smører cremen på.

Alligevel er det ikke alle solcremer med fysiske filtre, der giver et synligt hvidt lag på huden. Det skyldes, at der er udviklet fysiske filtre på nanoform, hvormed man undgår den hvide hinde. Det mest anvendte fysiske filter er titandioxid – og her har EU’s Videnskabelige Komité for Forbrugersikkerhed (SCCS) vurderet, at visse typer af titandioxid på nanoform er sikre at anvende, og de er derfor tilladte at anvende i svanemærkede solcremer.

// Kilde: Miljømærkning Danmark

Herunder finder du et udvalg af vores produkter, der beskytter din hud mod de skadelige UV-stråler.

Empty content. Please select category to preview