Etageklip til kort og langt hår | Find den rigtige form

Drømmer du om en halvlang pjusket page som Emma Stone eller et langt fyldigt hår som Chrissy Teigen? Så er det nu, du skal tænke etageklip.

Vi er allesammen forskellige, og det kan være svært at finde ud af, hvilken frisure, der fremhæver dine smukkeste træk. At klippe håret op i etager er en nem og god måde at få mere fylde og forme håret efter din ansigtsform.

Læs med her, hvor jeg guider dig til den helt rigtige frisure.

Hold formen med etageklip

Du har brugt et hav af gode hårprodukter for at få volumen i dit hår og alligevel ender det med at se ud som en flad pandekage på toppen i løbet af kort tid. Men bare rolig, du er ikke alene!

Rigtig mange skandinaver er udstyret med silkeblødt, fint hår, der ikke fylder så meget, og let bliver fladt på toppen. Det kan etageklip dog sætte en stopper for.

 

’’Etageklip er også super god til den tykke manke’’

 

At klippe sit hår i etager – altså at frisøren klipper håret, så det falder i forskellige længder – er en fin måde at få mere volumen og bevægelse i dit fine hår. Etageklip er også super god til den tykke manke, hvis du er velsignet med sådan en. En omgang etageklip er nemlig en super måde at få taget noget af tyngden af, så håret bliver mere medgørligt.

Om du har tyndt eller tykt hår kan en god etageklip gør det lettere for dig at sætte dit hår, og holde formen på det i løbet af dagen. Du kan få etageklipning i hele håret, eller du kan vælge de yderste lag afhængig af din hårtykkelse og -længde samt hvilken frisure, der passer bedst til din ansigtsform. Og du kan sagtens beholde de lange lokker, selvom du får klippet dit hår i etager!

Læs også blogindlægget ’’ Find pandehåret der passer til din ansigtsform’’

 

Etageklip og ansigtsformer

En god, velklippet og flot frisure fremhæver først og fremmest dine bedste træk, og nedtoner dem, du måske ikke ønsker at trække opmærksomheden til. Du får her nogle tips til hvilken frisure, der kan understrege din ansigtsform på bedste måde.

Rund ansigtsform – giv dit ansigt længde

Hvis din ansigtsform er rund, er det en god idé at klippe etager, så du får mere fylde på toppen af hovedet. Sørg for, at frisuren ikke fylder så meget i siderne og lad gerne længden gå ned under kæbelinjen. På den måde får det dit runde ansigt mere længde og kommer til at syne harmonisk.

Kvadratisk ansigtsform – blødgør med bølger

Har du en firkantet ansigtsform, kan en etageklip gøre det lettere at style dit hår i bølger eller lade dit naturlige fald og bevægelse komme frem. Og det er det look, du bør stræbe efter. Bølger bløder nemlig op på din ansigtsform, hvor det helt glatte hår let kan få dit firkantede hoved til at se endnu mere kantet ud.

Oval ansigtsform – undgå volumen i toppen

Er dit ansigt oval-formet, kan du have glæde af en etageklip, der giver fylde og liv til manken. Med den ovale ansigtsform kan du bære mange forskellige looks. Undgå dog at have dit hår langt og helt glat, da det vil understrege den aflange form og gøre dit ansigt længere at se på. Undgå også for meget fylde på toppen af hovedet.

Aflang ansigtsform – undgå glat og langt hår

Den aflange ansigtsform minder om den ovale men er smallere og længere. Har du en aflang ansigtsform, så kan du med fordel vælge en etageklip! Og gerne kun med længde til skuldrene, så du får fylde omkring ansigtet, og ansigtet kommer til at fremstå kortere. Etager, der indrammer ansigtet, får nemlig ansigtet til at se kortere ud. Undgå langt, glat hår, da det kan få din ansigtsform til at syne endnu længere!

Hjerteformet ansigt – gå efter lange etager

Har du høje kindben som gradvist bliver smallere ned mod kæberne, så har du et hjerteformet ansigt. Og så kan du med fordel vælge en frisure, der har lidt længde og volumen ved siderne. Undgå for meget fylde på toppen, og det helt korte hår med meget fylde – det forlænger nemlig ansigtsformen og trækker opmærksomheden ned til hagen. Gå i stedet efter lange etager, der starter under kindbenene.

Nu skulle du gerne være i god form til etageklip – så afsted med dig til frisøren og få en klipning, der passer perfekt til din ansigtsform.

Rigtig god fornøjelse!

 

Her er lidt inspiration til stylingprodukter - klik på produktet for at læse mere.

Empty content. Please select category to preview