Grå hår | Derfor bliver du gråhåret

Suk! Dit spejlbillede sladrer om et gråt hår, som på ganske upassende vis har banet sig vej ind i din manke, og du føler dig sikkert ikke parat til at træde ind i gruppen som gråhåret og føle, at du ligner en på 70+.

 

Men hvorfor er det lige, at dit hår skifter til sølv, hvide og grålige nuancer? Få svaret her og lær at omfavne din nye, lysere hårfarve, der sniger sig ind på dit hår med måske alt for hastige skridt.  

Farvepigmentet i dit hår stopper

Din hårfarve defineres ud fra et pigment i kroppen som kaldes melanin. Der findes to typer melanin, der kan kombineres på alle leder og kanter og som er med til at bestemme netop din smukke hårfarve.

Den sort-brune melanin-type kaldes for eumelanin, mens den rødgule går under navnet phæomelanin. Du bliver gråhåret uanset hvilken kombination af melanin, du har, og årsagen finder du i hårsækken.

Med alderen stopper hårsækkene nemlig gradvist med at producere melaninet – altså farvepigmentet – og tilbage er et ikke pigmenteret, hvidt hårstrå – en tom skal, eller en tom farvepatron.

Studier har også påvist, at de grå hår i lokkerne kan fremprovokeres ved oxidativ stress. Oxidativ stress er en proces, der blandt andet opstår pga. frie radikaler omkring dig i din hverdag.


Parkér dine grå hår for en tid...

Spis sundt og parkér udsigten til grå hår. De grå hår kommer, om du vil det eller ej.

Allerede inden fødslen er det faktisk bestemt af din genetik, hvornår du får grå hår – vildt ikke?

 Du kan derfor ikke komme uden om de sølvgrå striber i håret, som før eller siden vil tage magten over manken. Du kan dog muligvis udskyde de grå hår ved at leve og spise sundt.

Kvit også smøgerne, hvis du er ryger og ønsker at holde de grå hår for døren så længe som muligt. Undersøgelser tyder nemlig på, at rygning kan fremskynde din krops ældningsproces og dermed også dit hårs fremtoning. 

 

Pluk IKKE dine grå hår!!

Gem pincetten laaaangt væk! Det kribler måske i dine fingre for at plukke de små grå hår ud, som lurer i lokkerne, men vi kan kun anbefale dig at lade være. For de grå hår kommer igen, uanset om du vil det eller ej.

Desuden kan overplukning føre til ødelagte hårsække, og så kan dit hår i værste fald helt stoppe med at vokse lige dér, hvor det grå hår før sad placeret i din hovedbund. Det resulterer altså i tyndere hår, så du skal du til at snyde dig til et fyldigere hår.


Plej dit grå hår

Tæm dine grå hår, når de begynder at dominere i din manke. Grå hår kan godt føles lidt stive i teksturen og måske er du én af dem, der hurtigere får fladt hår? Sørg i så fald for at give dit hår fugt og volumen. Afslut altid din hårvask med conditioner.

Hvis du døjer med gullige skær i dit grå hår, så kan du med fordel bruge en silver/violet shampoo, kur & balsam og må vi så bare lige minde dig om, at ”granny-looket” stadig er mega hot! Unge kvinder med lange udsigter til grå hår betaler i dyre domme for platinblond og kølige grå farver hos frisøren… Derfor kan vi blot sige; elsk din nye hårfarve og se det som en mulighed for at forny dit look.      

 

Herunder finder du nogle af de produkter som er gode til at holde dit grå hår lækkert i sin naturlige farve:

Empty content. Please select category to preview