Hårkur | Sådan vælger du den bedste hårkur til dit hår

En hårkur er ikke bare en hårkur – den skal passe til din hårtype, og problem, så den kan give dit hår den helt rigtige behandling. Men hvad skal du være opmærksom på, når du vælger en hårkur? Og hvordan bruger du hårkuren bedst?

 

Med 5 nyttige tips guider jeg dig, så du kan komme skridtet nærmere den bedste hårkur for dit hår.

Når du skal vælge en hårkur, er det vigtigt, at du finder ud af, hvad dit hår mangler. Måske er dit hår tørt eller skadet. Måske mister dine lokker hurtigt farven efter en farvebehandling. Og hvad nu hvis du kan svare ja til flere af spørgsmålene – hvilket problem er så vigtigst at få løst først?

Læs også: 5 tips til hvordan du undgår fedtet hår

 

Tip 1: Skadet hår har førsteprioritet

Vi anbefaler altid, at du først vælger en hårkur, der reparerer håret, hvis dit hår er skadet. Skadet hår medfører nemlig, at håret knækker af, og hvis håret først er knækket, er der ikke meget hår at redde!  

Først herefter kan du fokusere på de tørre lokker. Heldigvis tilfører de fleste hårkure fugt, mens de reparerer håret.

 

Tip 2: Kend ingredienserne

Ingredienserne i din hårkur skal have en sammenhæng med det, som produktet lover. Derfor er det vigtigt, at du kender lidt til, hvilke ingredienser der er i hårkuren, og hvad de kan gøre for dit hår. På de fleste hårprodukter er ingredienserne beskrevet. Her er nogle af de hyppigste ingredienser, som du kan holde øje med:

Proteiner – styrker håret, så det ikke knækker

Smør fra nødder – har en fugtgivende og blødgørende effekt

Solsikkekerneolie – virker farvebevarende

 

Tip 3: Undgå sulfater og parabener

Vælg en hårkur der ikke indeholder skrappe kemikalier som sulfater, parabener & silikoner – det slider nemlig på hårstrået. En reparerende hårkur skal kunne tilføre styrke og elasticitet til håret, så det undgår at knække.

Brug hårkuren to gange ugentligt, hvis dit hår er meget skadet. Forsæt med de to ugentlige hårkure indtil håret føles stærkt og elastisk nok til, at du kan trappe ned til én ugentlig hårkur.

 

Tip 4: Forskellen på hårkur og conditioner

Hårkur er et hårprodukt, der i modsætning til conditioner, arbejder inde i hårstrået. Den åbner skællaget og trænger helt ind i hårstrået. Derfor skal en hårkur også sidde i håret i flere minutter, og det er der en helt særlig grund til.

 

Start med hårkur

Inden hårkuren kommes i håret skal det være vasket rent og være fugtigt/vådt. Når hårstrået åbnes, skal ingredienser i hårkuren arbejde på de forskellige områder i hårstrået, som trænger til behandling.

Indvirkningstiden varierer alt efter, hvilke ingredienser, der er i din hårkur. Følg derfor altid den anbefalede ventetid, som står på emballagen af din hårkur, da den er estimeret efter, hvor lang tid de forskellige ingredienser har brug for at kunne yde bedst muligt førstehjælp på dit livløse hår.

 

Afslut altid med conditioner

Fortsæt og afslut ALTID din hårbehandling med en god conditioner. Nu da din hårkur har åbnet skællaget på dit hår, for at kunne arbejde inde i hårstrået, er det vigtigt at du får lukket skællaget igen.

Hvis ikke du får gjort det, kan dit hår føles kruset. Afslut derfor altid med conditioner, som arbejder udenpå hårstrået og lukker skællaget. Så er du sikker på, at håret får en blød og glat overflade, og kureffekten virkelig kommer til sin ret.

 

Tip 5: Multi-masking til håret – hårkur med hårkur på

Multi-masking er et blevet et stort hit i skønhedsverden. I ordet bogstavelige forstand er multi-masking et koncept, hvor du påfører mere end én maske med forskellige skønhedsgørende formål.

Når du multi-masker dit hår, kan du gøre det på forskellige måder: du kan blande flere plejende hårprodukter sammen eller vælge at bruge dem hver for sig på samme tid. F.eks.: protein + genopbyggende + fugtgivende. – og husk selvom der kun står 10 min i trække tid, så pak den gerne ind i en plastisk pose og håndklæde, og lad det sidde så længe som overhovedet muligt, da det først stopper med at virke når det tørre ud.

Nu skulle du gerne være klædt lidt bedre på til at finde den bedste hårkur for netop din manke.

 

Herunder finder du et udvalg af nogle af de lækre hårkurer og masker - klik på produktet for at læse mere:

Empty content. Please select category to preview