Hvad betyder ‘naturlig’ og ‘økologisk’ egentlig?

Du har nok set en procentdel af naturlige og økologiske ingredienser på vores produkter, men hvad betyder de egentlig?

Man kan nemt være tilbøjelig til at tro, at naturlige og økologiske ingredienser er mere eller mindre det samme – men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Bare fordi en ingrediens er naturlig, betyder det ikke automatisk, at den også er økologisk. På samme måde, så kan eco-friendly hudpleje også betyde vidt forskellige ting.

Læs mere herunder, for at blive klogere på hvad naturlig og økologisk hudpleje virkelig betyder, og hvordan fx. Evolve Beauty er et eco-friendly skønhedsbrand.

Hvad betyder naturlig hudpleje?

Skønhedsprodukter der bruger ingredienser, der er udvundet fra naturlig oprindelse kan defineres som ’naturlig’. Naturlig oprindelse betyder, at ingredienserne dyrkes naturligt, frem for at blive syntetisk fremstillet fra petrokemiske ingredienser.

Det er værd at bemærke, at naturlig ikke er ensbetydende med at det er godt, samtidig med, at syntetiske ingredienser ikke nødvendigvis er dårlige. Der er mange kemikalier, der er ‘naturlige’, men giftige for os – et eksempel heraf er efeu.

Hvad er COSMOS Neutral?

COSMOS Certificeringen hjælper forbrugerne med at identificere produkter, der er naturlige og økologiske. De garanterer produkter, der er miljømæssige ansvarlige, respekterer biodiversitet og er ansvarlige for brugen af naturlige ressourcer, så du kan købe dine produkter med god samvittighed.

I et COSMOS Natural certificeret produkt, er det kun ingredienser fra naturlig oprindelse, der er tilladt, undtagen en restriktivt godkendt liste med ingredienser, der er tilladt i små mængder. Hver ingrediens er screenet meget omhyggeligt for at være sikker på, at den møder de stringente standarder for forarbejdning. Der er mange andre dele af standarden for, hvordan produkterne producers, og endda også hvordan affaldet håndteres. For flere detaljer på den fulde standard, kan du læse mere på COSMOS hjemmeside her.

Hvad betyder det når et produkt er økologisk certificeret?

Når noget er COSMOS certificeret som økologisk, så ved forbrugeren, at produktet lever op til en stringent standard. 

COSMOS opdeler landbrugsingredienser i fysisk forarbejdet form (eksempelvis koldpresset solsikkeolie) og kemisk forarbejdet form (eksempelvis en vaskeingrediens, der er af naturlig oprindelse, såsom natriumcocosulfat)

Ligesom enhver ingrediens og produkt skal møde COSMOS Natural standarden, så skal COSMOS Organic produkter også indeholde 20% økologiske certificerede ingredienser (heri er vand inkluderet, som ofte er 60-70% af det totale ingrediensforhold i produktet) og 95% af de fysisk forarbejdede landbrugsingredienser skal være økologisk certificerede.

Hvad er forskellen mellem naturlig og økologisk?

Den primære forskel mellem naturlig og økologisk er, at ’naturlig’ handler om ingrediensen i sig selv, hvor ’økologisk’ betegner processen bag ingrediensen.

Naturlig er når ingrediensen kommer fra naturen, og økologisk betyder, at den arbejder med naturen.

Hvad er eco-friendly hudpleje?

At være eco-friendly betyder, at man bruger miljøvenlige materialer og processer, for at reducere den negative effekt på verden omkring os. Dette kan være i måden en ingrediens er udvundet på, eller hvordan produktet pakkes.

Eco-friendly hudpleje er et skridt mod at være bæredygtige i en industri, der ellers producerer meget affald og plastikemballage. Vi tror på, at med en bevidsthed om miljøet kan man være med til at gøre noget positivt både for vores hud og miljøet på en og samme tid.

Empty content. Please select category to preview