Hvad er maskne?

Er du også en af dem, hvis hud har været ved siden af sig selv på det sidste? Det forstår jeg godt, og du er IKKE alene. Selv om det er nødvendigt, kan det være ubehageligt at have mundbind på - det kan være svært at ånde og mundbindet kan skabe store problemer for din hud.

Flere og flere oplever at få udbrud og urenheder omkring mund, hage og kæbe. Dette kaldes nu i daglig tale maskne. Læs med her og få mere at vide om forebyggelse og bekæmpelse.

Hvad forsager maskne?

Når vi bærer mundbind, fanges den luft vi udånder bag mundbindet og vi opbygger derfor varme og fugt under masken. Dette kan øge fedtproduktionen på huden (talg) og tillader derved, at snavs kan blive på huden. Snavset sidder simpelthen bedre fast. 

Når huden ikke får den sædvanlige luft og ilt, er det lettere for bakterier og udbrud at udvikle sig under mundbindet. 

En anden årsag til, at du oplever udbrud og maskne er friktion (bevægelse).
Hvis du kæmper med acne eller har følsom hud ved du måske, at det er bedst IKKE at røre ved huden. Enhver form for konstant gnidning på huden kan gøre udbrud værre, og det snavs og talg der kan sidde på hudens overflade bliver skubbet længere ind i porerne.

Hvordan undgår du maskne?

Tip 1: Afrens
Det første skridt til at forhindre maskne er at du virkelig renser din hud i dybden. Det er vigtigt, at din hud er ren, inden du tager dit mundbind på. 

Når du tager mundbindet af, er det vigtigt at du så hurtigt som muligt renser huden, efter at have fjernet mundbindet.

Rens altid huden to gange morgen og to gange aften. Brug renseproduktet jeg anbefaler nederst i denne artikel.

Tip 2: Undgå makeup

Huden har brug for så meget ilt som muligt - Når du anvender makeup skaber du et filter på hudens overflade og derved bliver det svært for huden at ånde. 

Dine porer er mere tilbøjelige til at blive tilstoppet af mindbindet, hvorfor det er en ulempe også at have makeup på, da det kan give yderligere tilstopninger og du risikerer at makeuppen bliver skubbet ind i huden, af mundbindet.

Pro Tip: Anvend kun makeup, hvor du kan se det. Du kan stadig lave en flot øjenmakeup og fremhæve dine bryn. Det er ikke nødvendigt med foundation og pudder under dit mundbind, hvis ingen kan se det.

Hvis ikke du kan leve uden makeup, anbefaler jeg at du anvender ganske lidt og bruger rene mineraler som er åndbare, hvis det er muligt.

Tip 3: Brug beroligende fugtmaske

Brug en beroligende fugtmaske på huden et par dage om ugen. Brug fugtmasken når du IKKE skal bære mundbind eller om aftenen når du slapper af. Brug gerne en fugtmaske du kan sove med og som indeholder gode nærende ingredienser, som får din hud til at falde til ro. 

Tip 4: Vælg det rigtige mundbind og anvende NYE jævnligt

Hvis det er muligt for dig, at vælge mundbind kan du med fordel gå efter et bomulds- eller silkemundbind. Bomuldsmaterialer er altid mere åndbare end andre materialer, og silke giver mindst friktion på huden.

Husk at vaske dine genanvendelige mundbind. Når du anvender et genanvendeligt mundbind sætter døde hudceller, snavs og fedtstof sig på mundbindet. Ydermere rører vi konstant ved- og justerer vores mundbind hele dagen, og dette udgør en risiko for at overføre virus til dit mundbind.

Hvis du har et engangsmundbind, skal du udskifte det hver gang du har anvendt det.

Opsummering:

  1. Rens huden grundigt - 2 gange morgen og 2 gange aften (og når du har haft mundbind på)
  2. Begræns mængden af ​​makeup, der bæres under dit mundbind.
  3. Vask dit genanvendelige mundbind efter hver brug.
  4. Hvis det er muligt, udskiftes engangsmundbind efter hver brug.
  5. Mundbind af bomuld og silke giver mulighed for mere luftgennemstrømning og mindre friktion i ansigtet.
  6. Brug lette, oliefrie produkter.

 

Hvilke produkter skal du anvende?

Her er 4 simple trin til, at forebygge og behandle maske. Kan anvendes på alle hudtyper.

  1. Rens: Cleansing Complex fra iS Clinical
  2. Toner: Dual Moisture Emulsion fra LING
  3. Fugtmaske: Ginsing Therapy Moisture Mask fra LING
  4. Creme: Moisturizing Complex fra iS Clinical

Læs mere om produkterne herunder:

Empty content. Please select category to preview