Hvorfor en god hårklippning er vigtigere end du tror!

Har du betragtet dit hår som en levende del af dig selv?

 

Ja, hår kan helt sikkert betragtes som et fashion statement eller som tilbehør til et stilfuldt outfit. Alligevel er hår virkelig så meget mere! Tænk på dit hår som en plante. Det har brug for vand og næringsstoffer for at forblive sunde og i live.

Ligesom en rosebusk eller et frugttræ skal beskæres ordentligt, har dit hår også brug for den samme ordentlige opmærksomhed. Når man definerer, hvad et godt hårklip er, er der mange faktorer, der spiller ind.

Vigtige egenskaber, der skal overvejes; inkluderer ansigtsform, hårstruktur, vækstmønstre, koslik og endnu vigtigere livsstil.

Selvom det er sjovt at gennemse billeder af frisurer, især hvis du er en visuel person, er det også vigtigt at være opmærksom på, om en bestemt frisure vil fungere for dig. Har du den samme ansigtsform og hårtekstur som afbilledet?

Vær realistisk og overvej stoffet eller lærredet, der i øjeblikket er på dit hoved, når du overvejer et nyt snit og en ny stil.

 

En god klipning starter med en god konsultation.

 

Mange gange er min erfaring at vi ofte er tiltrukket af, hvad vi vil have, og hvad vi ikke har. Jeg havde en klient med meget tykt smukt hår. Hun blev ved med at blive tiltrukket af billeder af kvinder med medium til fint struktureret hår, hvilket slet ikke var lærredet vi arbejdede med.

Jeg indså hvad hun virkelig gerne ville have, og at det var et mere lagdelt look med masser af den fjernede masse. Jeg forklarede hende, at de billeder, hun viste mig, ikke matchede hendes hårtekstur.

Jeg var i stand til at vise hende realistiske billeder af, hvordan hendes hår ville se ud, når hun blev klippet i en tyndere version af det, hun oprindeligt ønskede.

Som frisør var jeg i stand til at støtte hende på en måde at omfavne håret på hendes hoved, samtidig med at hun fik et klarere billede af, hvordan hendes hår ville se ud, når det nye snit og stil var færdig. Tænk på din klipning som det fundament, som din stil vil stå på og bæres af.

Ofte har jeg nye kunder i min stol, og de klager over ikke at have de rigtige stylingprodukter, fordi deres hår "bare ikke gør, som de vil have det".

Denne samtale kan være et tegn på den forkerte frisure for, hvordan de ønsker at style deres hår. Normalt finder jeg, at deres hår er blevet overdrevent struktureret, eller at den rette form bare ikke er der.

Når jeg visualiserer en god klipning, ser jeg alle hårene klippet i overensstemmelse med hinanden, så hver enkelt strå arbejder for det fælles mål for den overordnede stil.

En god klipning skal ikke bæres på en masse stylingprodukter for at gøre sit job. Et godt hårklip betyder noget, fordi det er selve klippet, der gør vores hår til en attraktiv funktion for os alle.

 

Men til en god klipning skal der dog bruges lidt lækre stylingprodukter som finish og her er et udpluk af nogle af de lækre stylingprodukter, som du finder på shoppen - klik på produktet for at læse mere:

Empty content. Please select category to preview