Hvad med huden på halsen?

Halshuden og ældningsprocessen

Uanset hvor sundt dit ansigt ser ud, kan din hud på halsen måske fortælle en anden historie. Det skyldes, at huden på halsen er meget tynd, sart og mere sårbar over for solskader, lysfølsomhed fra dufte og bevægelse du gør, når du kigger ned på mobilen. Huden på din hals, har mindre kollagen I modsætning til huden i ansigtet. Halshuden kan også strækkes mere end huden på fx. dine kinder. Hals huden mister styrken og fleksibiliteten med alderen.
Alle disse faktorer øger synligheden af løs hud på halsen, linjer, folder, ujævn hudfarve og struktur.

Sådan kan du opstramme halshuden uden kirurgi

De fleste mennesker anvender produkterne fra deres hudplejerutine til at påføre på halsen, i stedet for at bruge produkter, der er specielt beregnet til hals og décolleté. Selvom det altid er godt, at anvende en eller anden form for produkt, er det langt bedre, at anvende målrettet hals-produkter, samt at være bevidst om dine bevægelser af halsområdet - måske du skal opdatere dine livsstilsvaner. Dette medvirker at huden holdes stram og tonet.

1. Serum

Det er vigtig, at anvende et specifikt halsserum der opstrammer huden både morgen og aften. Serum har flere aktive ingredienser en fugtighedscreme, og er lettere i konsistensen - dette medvirker at serum trænger dybt ned i huden og arbejder på hudsturkturen indefra.

2. Træning

De store muskler, der løber ned ad vores hals, understøttes ikke af knogler på samme måde som de gør i ansigtet. Da halsmusklerne svækkes over tid eller med mindre brug, begynder halshuden at hænge. Du kan hjælpe med at styrke halsmusklerne og få din hals til at se længere, slankere og mere tones ud ved at lave daglige halsøvelser.

3. Skær ned på skærm-tid

Tag en pause fra mobilen - nedsæt dit daglige forbrug af nedadkiggende bevægelser på din mobile skærm eller tablet. Ikke alle rynker på halsen opstår ved ældning. Ved at holde din hage løftet kan du hjælpe med, at forebygge linjer og rynker.

4. Drop parfumen på halsen

Mange parfumer er lysfølsomme, hvilket betyder, at de genererer frie radikaler (forurening), når de aktiveres af sollys. Dette gør din hud mere følsom over for sollys og giver en øget synlighed af hudens ældning. Hvis du skal bruge en duft, skal du anvende den i et mindre udsat område, fx. i håret, på tøjet eller skifte til en ikke-fotosensibiliserende duft.

5. Brug solcreme

En af de største årsager til rynker er solens UVA stråler. Ved at påføre solcreme i rigelige mængder, blokerer du for de skadelige stråler, og derved også at huden ældes for hurtigt.

Empty content. Please select category to preview