Tag styringen over dine spaltede spidser

Spaltede spidser er helt almindelig, men dette er ikke ens betydende med, at du skal finde dig i det. For ingrediensen til en god hårdag indeholder ikke ligefrem spaltede spidser – vel?

 

Heldigvis er der en del du selv kan gøre for, at mindske fremkomsten af spaltede spidser. Læs med her og find ud af, hvordan du snupper styringen over de sure, spaltede spidser.

 

5 fjender der giver dit hår spaltede spidser

Dine spidser er den ældste del af dit hår – tænk på alt det, dine spidser har oplevet, når dit hår vokser ca. 12 centimeter om året! Hvor mange hårvaske, vintre, shoppingture og badeferier har dine lange ikke lokker oplevet for bare, at nævne noget af det, der kan have indflydelse på, hvor sundt dit hår ser ud i spidserne.

 

1. Varmeredskaber

Glattet hår og krøllet hår.
Det flotteste resultat kommer oftest med varmeredskaber som glattejern og krøllejern. Desværre kan høj varme være super skadende for dit hår.

Jeg giver dig et tip længere nede i artiklen til, hvordan du mindsker risikoen for varmeskader på dit hår.

 

2. Shopping ture

Ja, vi ved det – shopping ture er fantastiske, men det synes dit hår ikke.
Sat på spidsen slider en shoppe-tur nemlig på dit hår. Så er du den type, der ikke kan bestemme dig for, om det skal være ”den ene eller anden bluse” og prøver tøjet adskillige gange, slider du på dit hår.

Generelt slider kontakten med tøjet altid på dit hår, men det kan du ikke undgå, da vi jo som mennekser har tøj på.

  

3. Børstning og styling

Filtrer og knuder kan nemt sætte en stopper for smukt hår.
Hvis du, over en længere periode, giver den for meget gas med børsten, risikerer du at starte en steppebrand af spaltede spidser. Spaltede spidser kan nemlig slide på det sunde hår, og så har vi balladen – spaltede spidser ”smitter”!

Børste derfor altid forsigtigt udefra længderne og ind til bunden. Ved at anvende et produkt samtidigt, smører du hårstrået og mindsker friktionen på håret.

Når du laver fletninger, hestehaler, knolde eller en anden styling af dit hår, hvor elastikker indgår, skal du passe på, at anvende elastikker med metalsamlinger.

De kan nemlig rive i, slide på og knække dine hårstrå, hvilket kan være starten på spaltede spidser.

Brug telefonledning-elastikker i den gode kvalitet eller elastikker uden samling, schrunchies osv.

 

4. Vejret / klimaet

Kulde, vind og sol er hårdt for håret og kan være én af årsagerne til slidte og spaltede spidser. Vejret udtørrer håret og når først dit hår er tørt, har det en stort risiko for, at knække og spalte.

Der findes heldigvis mange forskellige hårprodukter, der kan hjælpe dig med problemet.

 

5. Forkert kost

Dit hår kan sladre om du spiser den rette kost, for hvis du er i underskud af vigtige vitaminer, mineraler eller er dehydreret, vil dit hår med stor sandsynlighed være tilbøjeligt til at sladre om det.

Læs blogindlægget om vitaminer & mineraler der er gode for håret.

 

 

10 tips: Sådan mindsker du dine spaltede spidser

For ikke, at udsætte dit hår for spaltede spidser, får du her 10 brugbare tips til, hvordan du bedst muligt mindsker risikoen for spaltede spidser.

 

1. Børst håret rigtigt

Jo mere slidte spidser du har, jo mere kan du opleve, at håret filtrer.

Når håret filtrer, er det udsat for endnu mere slidtage, når børsten kommer frem – til trods for at du børster blidt. Sørg derfor altid for at starte hårbørstningen i spidserne og arbejd dig opad i længderne.

2. Brug tørshampoo

Spring en hårvask over og anvendt i stedet en tørshampoo.

Når du har spaltede spidser er dit hår på et sårbart stadie (altså når det er vådt) og derfor anbefaler vi, at du springer en hårvask over og bruger en tørshampoo i stedet for.

3. Brug hårkur

En god hårkur kan genopfylde dine hårstrå med keratin og gøre dit hår mere modstandsdygtig, ikke dine spidser spalter.

En hårkur skal bruges ugentligt – Læs blogindlægget om hvordan du finder den bedste hårkur til dit hår.

4. Olaplex kur

Spaltede spidser kan være et tegn på, at du har et tørt og stresset hår.

Med en Olaplex salon-behandling genopbygger du svovlbroerne i dit hår, og resultatet er et stærkere og mere glansfuldt hår, som du også kan vedligeholde hjemme efter dit frisørbesøg med hjemme produkterne – Læs blogindlægget om Olaplex.

5. Få spidserne studset

Du er muligvis, som mange kvinder, super glad for dine lange lokker og gyser ved tanken om, at en frisør klipper for meget af dem.

Faktisk er det sådan, at dine lange lokker bliver stærkere af, at blive studset ca. hver 3-4 måned. Med et stærkt hår har du de bedste forudsætninger for, at få endnu længere hår. 

6. Brug varmebeskyttelse

Når du styler dit hår med varmeredskaber som eksempelvis krøllejern eller glattejern, anbefaler vi, at du bruger et varmebeskyttende hårprodukt i dine lange lokker.

På den måde mindsker du skaderne, som varmen kan gøre mod dit hår.


7. Føntør ved lav varme     

Som du nu allerede ved, er varmeskader én af de hyppigste årsager til spaltede spidser.

Derfor bør du føntørre dit hår ved lav eller middel varme.

8. Brug de rigtige hårelastikker

Hårmoden byder på mange fede accessoires til håret – her i blandt schrunchies. Heldigvis for det, for schrunchies er super skånsomme for dit hår i modsætningen til et hårelastik med metalsamling.

Et andet godt og skånsomt valg er spiralelastikker/telefonledning elastikker. Spiralernes buede form mindsker risikoen for, at dit hår filtrer eller knækker.

Vær opmærksom på at plastikken elastikken er lavet af. Den må ikke være for hård - den skal være blødt.

9. Vær forsigtig med håndklædet

Du er lige steget ud af badet efter et dejligt bad, med en skøn hårvask, du griber fat i håndklædet og gnubber løs på håret for at tørre det grundigt. Det vil jeg anbefale dig, at stoppe med nu.

Dit hår er nemlig yderst sårbart, når det er vådt. Derfor skal du være forsigtig, når du tørrer dit hår med håndklædet, så overfladen af dit hår ikke gnider mod hinanden og dermed svækker dit hår. Brug helst mikrofiber-håndklæder til dit hår.

10. Vælg fugtgivende og reparerende hårprodukter  

Du kan ikke undgå spaltede spidser, men du kan mindske fremkomsten af dem.

Vælg produkter med et højt indhold af fugtgivende og reparerende ingredienser.

 

Næste stop: sundt hår uden spaltede ender! Og jeg har fundet et udvalg af lækre produkter som kan hjælpe dig - klik på produktet for at læse mere: 

Empty content. Please select category to preview