Tør hovedbund eller skæl? Lær de 3 forskelle

Har du tør hovedbund eller skæl? ... Forstå forskellen her 

1. Tør hovedbund ser stram og blank ud

Find ud af om du har tør hovedbund eller skæl ved, at kigge på din hovedbunds udseende. Hvis din hovedbund ser stram og blank ud mellem de hvide, små drys, er der en stor sandsynlighed for, at du har en tør hovedbund.

Ser din hovedbund derimod lidt glinsende ud, er det højst sandsynligt skæl, der er årsagen til din kløe i hovedbunden.

Vær dog opmærksom på, at der er forskel på, om du har tørt skæl eller fedtet skæl og dermed er der også forskel på behandlingen.

 

2. Tør hovedbund opstår på overfladen af din hovedbund

Hvor kommer problemet fra?

Tør hovedbund opstår på overfladen af din hovedbund, hvor årsagen til skæl derimod skal findes nede i hårsækken – altså under hovedbundens overflade.

 

3. Flagerne fra tør hovedbund drysser nemmere

Når du har tør hovedbund, drysser de hvide flager lettere ned fra dit hoved.

Hvis du har skæl vil du opleve, at de hvide flager hænger lidt bedre fast i dine hårstrå.

 

 

Derfor får du tør hovedbund 

Årsag 1: Vinterkulden holder dig inde

Om vinteren opholder vi os indendøre, i opvarmede tørre miljøer. 

Her kan vi opleve, at læberne og hænderne begynder at blive tørre. Det samme sker med hovedbunden – det er hud, der kan blive tørt.

Har du en tendens til tør hovedbund om efteråret og vinteren, kan du være sikker på, at når du hiver læbepomaden og håndcremen frem fra tasken, varer det ikke længe før du også skal have fokus på din hovedbund.  

 

Årsag 2: Din hovedbund får ikke nok ilt

På kolde efterårs- og vinterdage bruger vi én eller anden form for hovedbeklædning.

Når den varme hue er trukket godt ned over dit hoved, kan den forhindre din hovedbund i at få ilt. Overvej derfor om årsagen til dit problem med tør hovedbund skyldes overdrevet brug af hue.

Kan du nikke genkendende til det, kan du derfor prøve, at bruge ørevarmer, pandebånd eller lignende, som ikke lukker af for hovedbunden.

En lækker medfølgende bonus ved netop ørevarmer og pandebånd er, at du kan style dit hår som en høj hestehale eller knold. 

 

Årsag 3: Du bruger en forkert shampoo

Sørg for, at du bruger en shampoo, der passer til din hovedbundstype og dermed plejer din hovedbund på den helt rigtige måde.

Din hovedbund er – ligesom resten af din hud på kroppen – afhængig af en tilpas mængde fugt og pleje for ikke at udtørre.

  

Derfor får du skæl

Ubalance i din hovedbund kan give dig skæl

Hvis du har skæl i hovedbunden, skyldes det en ubalance i cellefornyelsen i din hovedbund. En hovedbund i balance bruger 3-4 uger på at forny cellerne.
Hvis cellefornyelsesprocessen er mærkbart ændret, kan det resultere i skæl.

Vi producerer alle naturlige svampe i hovedbunden. Balladen i hovedbunden opstår, når svampen er i høj vækst. Resultatet er, at din hovedbunds hudceller ikke afstødes celle for celle, men afstødes i små flager… Altså det du kender som skæl.

Ubalancen i din hovedbund kan skyldes hormonelle forandringer og stress.

 

Sådan slipper du af med tør hovedbund eller skæl

Brug hårplejeprodukter, der b.la., indeholder følgende aktive ingredienser, hvis din hovedbund klør pga. skæl: Climbazole, zinc pyrithione, piroctone olamine, salicylsyre, svovl, melaleuca oil, pile ekstrakt, green tea, tea tree.

Find en mild, plejende og fugtgivende shampoo til tør hovedbund. 

Herunder finder du et udpluk af produkter som kan afhjælpe dig med din tørre hovedbund eller dig der lider af skæl:

Empty content. Please select category to preview