Vores store serum-guide!

Hvis du er en af dem der tror, at serum er "nice to have" bliver du i denne artikel klogere. Serum er det vigtigste trin i din dagelige hudplejerutine. 

Her får du en guide til hvordan serum skal anvendes, hvorfor det er vigtigt og hvad forskellen er på creme og serum.

Hvad er et serum?

Serum er et koncentrat af aktive ingredienser, der arbejder dybt i huden på forskellige hudtilstande. Serum har often en "vandet" konsistens og dette medvirker at serummet kan trænge dybt ned i huden og arbejde på dine hudproblemer. Serum anvendes altid før "fede" hudplejeprodukter såsom ansigtscreme eller olie.

Hvornår skal du bruge serum?

Det er vigtigt, at anvende serum både morgen og aften for, at opnå den ønskede effekt. Serum skal påføres et rent ansigt, da det derved har den optimale mulighed for, at trænge dybt ned i huden. Det er vigtigt at du anvender serum inden creme, da serum ikke kan trænge igennem fedtstof, og derved blot vil lægge sig som en hinde på huden.

En serum kan aldrig stå alene og derfor skal der altid afsluttes med fugtighedscreme - jeg plejer at sige at serum behandler en hudtilstand og creme afslutter.

Hvem kan anvende serum?

Langt de fleste mennesker kan anvende serum, og har brug for at anvende serum. Fra vi er ca 30 år, falder vores fugtindhold i huden, og derfor har vi brug for, at tilføre fugt udefra så vi tilsikre, at have en fugtmættet hud i mange år. Dette er ydermere med til at modvirke rynker, acne og andre hudproblemer. 

Serum er forebyggende, så der er ingen grund til at vente til du bliver 30 år - du kan sagtens starte tidligere. 

Der findes forskellige serum til forskellig hudtyper og tilstande, og derfor er der garanti for, at finde et der passer til netop din hud. 

Hvordan virker et serum?

Som beskrevet ovenfor er serum en cocktail af aktive ingredienser i en meget koncentreret form. De aktive ingredienser arbejder dybt i huden og skaber resultater ret hurtigt, da de arbejder på celleniveau. 

Da konsistensen er tyndere end en creme og har en lettere dalton vægt, er det muligt for serum, at arbejde på de underlæggende hudproblemer, som en creme ikke kan behandle, da creme-konsistensen er for tyk. Dette giver hurtige resultater.

Hvorfor er serum dyrere end min creme?

Da serum oftes kun indeholder rene og aktive ingredienser, betaler man ekstra, da forarbejdning af ingredienserne tager længere tid og oftes er dyrere at producere. Serum er uden fyldstoffer og derfor får man et yderst effektivt produkt, hvor der ikke er tilsat unødige stoffer for at få produktet til at fylde mere.

Sådan får du mest ud af din serum

1. Rens huden

Hvis ikke din hud er ren, risikerer du at din serum ikke kan trænge igennem hudbarrieren og derved ikke har nogen effekt. Derfor anbefaler jeg, at du renser huden to gange, for at fjerne rester af creme, solfaktor og forurening der blokerer huden og modvirker, at serum kan trænge ned i huden. 

2. Brug serum rigtigt

Efter du har renset huden bør du anvende en mist eller toner.
En mist eller toner er en let fugtgivende vand/spray, der medvirker at huden øjeblikkeligt fugtes, men også at transporterer de efterfølgende produkter dybt ned i huden. Lad aldrig din toner/mist tørre ud førend du påføre serum.

3. Brug nok

Det er vigtigt, at du bruger den korrekte mængde, så huden bliver dækket jævnt - hvis der er for lidt produkt på huden risikerer du, at effekten udebliver eller at produktet "fordamper" for hurtigt fra huden.

4. Afslut med fugtighedscreme

For at afslutte en god hudplejerutine og sikre det optimale resultat, skal du afslutte med en creme, der er specifik for din hudtype eller hudtilstand. 

Hvad er forskellen på creme og serum?

Som beskrevet tidligere i artiklen, er der stor forskel på virkning og konsistens. Creme indeholder en masse gode ingredienser og er det sidste step i din hudplejerutine. Cremen pålægges og arbejder i det yderste hudlag (vi har 3 hudlag). Cremes formål er, at holde huden smidig og gennemfugtet. Ydermere er cremen med til at sikre, at hudbarrieren fungerer og holdes intakt. 

Serum er derimod god til at behandle og genopbygge huden eller hudproblemer, da serum inderholder flere aktive ingredienser end creme. Desuden kan serum trænge dybere ned i huden grundet sin tynde og lette konsistens. 

Nedenfor finder du et udvalg af vores bedste sera:

Empty content. Please select category to preview